Krāšņi, ugunīgi priekšnesumi un Dona triumfs — Eirovīzijas otrā pusfināla noskaņas Malmē; 09.05.2024.

Zviedrijas pilsētā Malmē ceturtdienas vakarā notika Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā tika izraudzītas vēl 10 valstis konkursa finālam, tai ...

gallery icon
Slavenības
2024. gada 10. maijs, 09:53

Lietuvieši par Donu: šoreiz Latvija Eirovīzijā izmantoja "smago artilēriju"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Saistībā ar Dona veiksmīgo uzstāšanos un iekļūšanu Eirovīzijas finālā viņam atzinīgus vārdus veltījuši arī lietuvieši.

"Latvija jau sešas reizes pēc kārtas nav iekļuvusi Eirovīzijas finālā, tad nu šoreiz valsts ir ķērusies pie "smagās artilērijas" - uz pasākumu ieradies viens no Latvijas populārākajiem dziedātājiem Dons," apskatā par Eirovīzijas otrā pusfinālā priekšnesumiem raksta Lietuvas sabiedrisko mediju portāls LRT.lt.

Medijs arī paskaidro, ka Latvijā Dons ar saviem koncertiem pulcē pilnas skatītāju arēnas, savukārt viņa dziesma "Hollow" stāsta par dzīves tumšākajiem mirkļiem. Dons ir zināms arī lietuviešu publikai - savu dziesmu "Hollow" viņš atrādīja arī Eirovīzijas atlases finālā Lietuvā. 

Aprakstot Dona priekšnesuma vizuālo pusi, tiek vēstīts, ka uz skatuves viņš parādījās, stāvēdams milzīgā riņķī, savukārt video projekcijas uz skatuves grīdas un ekrānos simbolizēja dziļu ūdeni un saulrietu. Savukārt, tuvojoties dziesmas kulminācijai, viņam aiz muguras iedegās mirdzošs koks.

Lietuviešu medijs uzsver, ka dziedātāja balss ir spēcīga, un Latvija tic, ka viņš varētu izcīnīt tik ļoti kāroto ceļazīmi uz finālu. Un tas ceturtdienas, 9. maija, vakarā arī notika - sestdien Dons ar lietuvieti Silvestru Beltu un citiem sacentīsies Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.