foto: Publicitātes (F64)
Vitālijam Gavrilovam banka atņem lepno villu Jūrmalā
Vitālijs Gavrilovs.
Slavenības
2024. gada 10. maijs, 06:38

Vitālijam Gavrilovam banka atņem lepno villu Jūrmalā

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Savas 55 gadu ilgās laulības laikā līdz šim smagāko triecienu pārdzīvo uzņēmēju pāris Vitālijs un Lidija Gavrilovi. Viņiem nācies atvadīties no savas ilggadējās dzīvesvietas – lepnā savrupnama jūras krastā Dubultos.

Mājā ar simpātisku tornīti un plašu otrā stāva balkoniņu, no kura paveras skats uz 70 metru attālumā esošo jūru, kādreizējais "Aldara" šefs Vitālijs Gavrilovs ar kundzi Lidiju ir nodzīvojuši vairākus gadu desmitus, un šis īpašums bija viņu pastāvīgā mājvieta. Dzīvojamajai mājai piegulošā zemes platība ir 3199 kvadrātmetru plaša. Kā žurnālam "Kas Jauns" atklāj Vitālijs, māja zaudēta saistībā ar viņa ģimenes savulaik lolotā un ambiciozā izklaides centra projekta "GO Planet' krahu, kura tapšanā abi ar kundzi bija ieguldījuši faktiski visus līdzekļus un papildus bankā ņemts daudzciparu kredīts. "GO Planet" īpašumu pārņēma banka. “Ne jau tikai tas īpašums aizgāja bankai, diemžēl tagad arī mūsu ģimenes māja Dubultos,” atklāts ir Vitālijs.

foto: Aculiecinieka
Pēc Gavrilovu pāra izvākšanās īpašums izlikts pārdošanā.

Nu jau Gavrilovu ģimene ir izvedusi savu iedzīvi, mēbeles, krāšņumaugus un visu pārējo no mājas, un rezidence izlikta pārdošanā par divarpus miljoniem eiro. “Galvenās dzīvesvietas pirmajā stāvā ir aicinoša biroja telpa, ietilpīga zāle, moderna virtuve, kompakta sporta zāle un atjaunojoša pirts, kas piedāvā dažādas ērtības, kas atbilst dažādām dzīvesveida vajadzībām. Paceļoties uz otro stāvu, paveras brīnišķīga atpūtas zona ar iespaidīgu skatu uz jūru, četras labiekārtotas guļamistabas un trīs eleganti iekārtotas vannas istabas. Trešais stāvs izstaro burvīgu gaisotni, kurā ir romantiska tējas istaba un divas papildu guļamistabas, kas ir lieliski piemērotas relaksācijas mirkļiem,” māju raksturo īpašuma pārdošanā piesaistītais starptautiskais uzņēmums "Latvia Sotheby’s International Realty".

foto: Aculiecinieka
"Mājā, ko no sirds iekārtojām, bijām pavadījuši daudzus, daudzus gadus, kas saistās ar siltām ģimenes atmiņām,” saka Gavrilovs.

Paši Gavrilovi nu pārcēlušies no Jūrmalas uz Rīgu, kur arī ģimenei ir namīpašums. Vitālijs teic, ka māja esot stāvgrūdām pilna ar mēbelēm un sadzīves lietām, kas pārvestas no Jūrmalas. Šis tas jau izpārdots, bet daudz kam no kādreizējās iedzīves vēl jāmeklē pircēji. “Jūrmalas pietrūkst, protams. Ir skumji, ir žēl, jo tajā mājā, ko no sirds iekārtojām, bijām pavadījuši daudzus, daudzus gadus, kas saistās ar siltām ģimenes atmiņām,” nopūšas Gavrilova kungs. Viņš atzīst, ka nelāgajā situācijā ar sievu abi viens otram ir lielākais atbalsts. Viņš stāsta, ka tagad ar kundzi dzīvo Rīgā, bet tāpat regulāri dodas uz Jūrmalu, jo ar kreditoru ir vienošanās, ka līdz īpašuma pārdošanai jaunam saimniekam Gavriloviem ir jāuztur un jākopj plašā piemājas teritorija. “Pieskatīšana, pļaušana un tamlīdzīgas lietas, tas viss ir uz mums. Neslēpšu, protams, ir grūti tur būt, kur kādreiz dzīvots un no kurienes bija jāaiziet...” saka Vitālijs.

foto: no privātā arhīva
“Jaunībā ar Lidiju dzīvojām Pārdaugavā kopmītnēs, un pārcelšanās no Jūrmalas uz māju Rīgā, protams, nav grūtākie vai neērtākie apstākļi, kādos esam dzīvojuši,” pozitīvo skatu uz dzīvi nezaudē Vitālijs un Lidija Gavrilovi.

Lai gan par emocijām viņam jaušami netīk atklāties, balss Gavrilova kungam ir optimistiska. Arī golfu abi ar kundzi aizrautīgi spēlē. Viņš aizvien ir enerģijas un apņēmības pilns un, kā pats saka, “līdz ausīm ir iekšā”, lai celtu Latviju. Kā zināms, Vitālijs Gavrilovs patlaban pārstāv Latvijas Darba devēju konfederāciju un ik nedēļu mēro ceļu uz Briseli, kur sparīgi iestājas par Latvijas uzņēmēju interesēm.